• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Vermeulen Ingenieursbureau

Sommer en Feige presenteren samen Turnkey oplossingen

vrijdag, 01 april 2011

Large_vermeulen

HELMOND – Bijna een jaar na het begin van de samenwerking stellen Sommer GmbH & Co. KG en Feige Abfülltechnik een voorbeeld van gezamenlijke projecten voor. Op de European Coatings Show 2011 (Hal 6, Stand 230) presenteren deze ondernemingen een productie- en verpakkingslijn zonder interface: een echte innovatie.

Met hun eerste gezamenlijke project bieden Sommer en Feige de klanten in de kleur-, lak- en kleefstoffenbranche een totale turnkey installatie voor het opslaan, mengen en afvullen van vloeibare of pasteuze producten. Deze gezamenlijke procestechnologie wordt turnkey uit één hand geleverd: van de grondstoffenopslag tot en met de ijkwaardige afvulling en het palettiseren.

Als een nieuwe investering gepland is, moet het resultaat zo ongecompliceerd en efficiënt mogelijk functioneren. Een project realiseren met de specialisten van Feige/Sommer voorkomt veel detailafstemming voor de klant. Met de nieuw turnkey installatie behoudt de klant zijn op maat gemaakte oplossing, die op zijn individuele producteisen toegesneden is.

Grondstofverwerking: compleet uit “Huize Sommer”
De firma Sommer, met zijn ruim 100-jarige ervaring in machine- en apparatenbouw , neemt de planning en productie van de gezamenlijke grondstofverwerking over. Dit deel wordt centraal via het processysteem Variobatch gestuurd: vanaf de bevoorrading en dosering van vloeibare- en vaste stoffen tot de afweging in de universeel inzetbare productiemenger, die in het bijzonder geschikt is voor productie van middel- en hoogviscose producten.

Afvullen en verpakken: turnkey met de Feige installatie
Nadat het product gemengd is, wordt het door een pompsysteem naar de afvullijn gebracht. Vanaf hier brengt Feige zijn omvangrijke know-how in en presenteert op de ECS 2011 de nieuwste Feige emmer vulautomaat Type 410, die door een touch panel bedient wordt.

De machine biedt een modulaire opbouw en wordt altijd aan de individuele wens van de klant aangepast. Tot de lijn behoort een emmer ontstapelaar welke vanaf de grond beladen wordt, alsook een nieuw vulstation met de meest nauwkeurige product stroomregeling. Hier worden de producten ijkwaardig afgevuld, alle emmer- en afvulparameters worden centraal op het Feige touch panel ingesteld. De machine is ontworpen om snel van verpakking te kunnen wisselen.

Als noviteit presenteert Feige op de ECS2011 ook een nieuwe automatische dekseloplegger, die zonder aanpassingen de verschillende deksel kan verwerken.

Op de beurs presenteren beide partijen een voorbeeld voor samenwerking voor de gemeenschappelijke projecten als turnkey-provider. Geïnteresseerde bezoekers kunnen de machine uitgebreid bekijken en zich uitvoerig over de geavanceerde technologie laten informeren.

© Vermeulen Ingenieursbureau