• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

VNU Exhibitions Europe

De winnaars van de Industrial Processing 2010 beurs

maandag, 11 oktober 2010

Large_industrial-processing-beurs-2010-winnaars

UTRECHT – Vorige week heeft de Industrial Processing beurs weer plaatsgevonden in de Jaarbeurs van Utrecht.

Dit heeft geresulteerd in de volgende winnaars:
- Hartong Trofee is gewonnen door Mahle en Pomp NL Plein
- Proces Innovatie Prijs is gewonnen door ReSteel International B.V. en Machinefabriek Jansen & Heuning BV
- Marketing Award Industrial Processing is gewonnen door Jongerius B.V.

Over de Hartong Trofee
De Hartong Trofee voor beste beursstand op de vakbeurs Industrial Processing, 5 tot en met 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht en onderdeel van de Industriële Week, is gewonnen door Mahle en Pomp NL Plein. Dit maakte de jury bekend tijdens een feestelijke uitreiking. Mahle, gespecialiseerd in industrial filtration, laat volgens de jury zien dat door de juiste inrichting van een kleine stand maximaal resultaat kan worden behaald. Het Pomp NL Plein is een uniek samenwerkingsverband van tien leveranciers van pompen en pompsystemen.
Juryvoorzitter Herman van Belkom, live commmunicatiestrateeg, vindt dat beide winnaars op een speciale manier hun beursbeleving voor zichzelf en bezoeker vergroten. “Mahle bewijst dat ze door de juiste manier van kleurgebruik, presentatie en standbemanning met een kleinere stand het beste uit hun beursbezoek kunnen halen. Het bedrijf en de stand is jong, dynamisch, fris en straalt een drive uit. Het Pomp NL Plein, georganiseerd door het vakblad Pomp NL, laat voor de zevende keer zien dat samenwerking tussen dezelfde leveranciers niet verkeerd hoeft uit te pakken. Ze durven te delen. Wat zij neerzetten is volgens de jury de toekomst voor beurzen.”
Nil van Steeg van Mahle is er trots op dat ze dit met een jong team heeft bereikt. “Mahle staat voor perfectie, precisie en passie en het winnen van de Hartong Trofee bevestigt dat we dit ook uitstralen. Marcel Meijers van Pomp NL bedankt de deelnemers van het plein. “De kracht van het collectief heeft ons sterk gemaakt.”
De Hartong Trofee is een initiatief van de Machevo en Bulk Vereniging en wordt al sinds 1978 uitgereikt. De trofee is genoemd naar wijlen de heer F.L. Hartong, voorzitter van de Vereniging Machevo en grondlegger van de toenmalige Machevo beurs (tegenwoordig Industrial Processing). De wisseltrofee is een kunstwerk ontworpen door beeldend kunstenaar Nico van Lierop.

Over de Proces Innovatie Prijs
ReSteel International B.V. en Machinefabriek Jansen & Heuning BV hebben de Proces Innovatie Prijs 2010 gewonnen. Dit maakte de jury bekend tijdens de vakbeurs Industrial Processing, 5 tot en met 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht, en onderdeel van de Industriële Week. ReSteel International B.V. won de vakprijs met hun schrootscheidingsmachine en Machinefabriek Jansen & Heuning BV won de publieksprijs met het geautomatiseerde FIBC concept. De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions.
Juryvoorzitter Jan van den Broek: “In een wereld met steeds schaarser wordende metalen is de inmiddels gepatenteerde milieutechnologie van Resteel International B.V. naar de mening van de jury ‘Fit for the Future’ en de terechte winnaar. De innovatieve techniek die is verwerkt in de schrootscheidingsmachine is levensvatbaar gebleken en is volgens de jury een ware stimulans voor het milieu. Het FIBC concept van Machinefabriek Jansen & Heuning BV is daarnaast een terechte winnaar van de publieksprijs. We hopen dan ook dat door het winnen van deze prijs een stimulans om meer aandacht te generen voor het werkende prototype.”
Petra Smits van ReSteel International B.V. vindt dat het winnen van de prijs een blijk van waardering is voor een bestaand en werkend idee. “Daarnaast is het een stimulans om te werken aan de doorontwikkeling van de machine.” Jur Lommerts van Machinefabriek Jansen & Heuning ziet dat geautomatiseerde FIBC in opkomst is. “We hopen dat de relatieve onbekendheid van het product hiermee is doorbroken. Het winnen van de prijs zien wij als een aanjager en op de lange termijn willen wij hier profijt van hebben.”
De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions. Zowel Nederlandse als Belgische bedrijven konden zich voor de prijsvraag inschrijven, die mede wordt ondersteund door Vakblad Bulk. De Proces Innovatie Prijs (PIP) bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt de nominaties vast en bepaalt wie van deze de winnaar is van de Vakprijs. Het publiek kon middels een stemming op het internet bepalen welke genomineerde de Publieksprijs in ontvangst zal nemen.

© VNU Exhibitions Europe