• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Artikel

Siemens PLM Software kondigt vernieuwingen aan in NX 7 software>>

donderdag, 20 mei 2010

Large_siemens-nx7

‘S-HERTOGENBOSCH – Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, kondigt de laatste verbeteringen aan in haar NX™ Software, de geïntegreerde CAD/CAM/CAE-oplossing van het bedrijf.

Tijdens de World Exposition Shanghai China 2010 (Expo 2010) zijn een aantal belangrijke nieuwe functionaliteiten in alle disciplines binnen NX 7 gepresenteerd. Daarnaast beschikt NX nu, tezamen met Teamcenter® software (het digitale Lifecycle Management systeem van Siemens PLM Software) als eerste over de nieuwe High Definition PLM (HD-PLM) technologie.

“Onze nieuwe HD-PLM technologie biedt een visueel intuïtieve omgeving in NX die het maken van beslissingen in het proces van product development moet vereenvoudigen voor onze klanten en onze branche,” aldus Joan Hirsch, vice president van Product Design Solutions, Siemens PLM Software. “Deze release is niet alleen erg waardevol door de vele verbeteringen, maar ook door de nieuwe functionaliteit die is toegevoegd binnen de verschillende modules op het gebied van productontwerp, analyses en part manufacturing. Dit zorgt voor een toename van tachtig procent in de productiviteit van de gebruiker.”

High Definition besluitvorming in productontwikkeling
Met de lancering van High Definition 3D (HD3D) vorig jaar binnen NX begint Siemens PLM Software aan het realiseren van haar visie om HD-PLM technologie in alle enterprise oplossingen te implementeren. HD3D verenigt de krachten van NX en Teamcenter onder de HD-PLM technologie en levert daarmee intuïtief op een zeer krachtige visuele manier alle informatie die het mogelijk maakt globaal samen te werken aan, en beslissingen te nemen over, productontwikkeling.

HD3D draagt bij aan de vier principes van HD-PLM met een oplossing die gericht is op ondersteuning bij beslissingen en analyses. Deze oplossing sluit perfect aan op iedere rol die aanwezig is binnen een organisatie door direct de juiste context te gebruiken. De gebruiker wordt proactief ondersteund bij het maken van beslissingen, informatie uit verschillende disciplines wordt verzameld en beslissingen worden gevalideerd aan de hand van best practices. Ook biedt HD3D een efficiënt alternatief voor het continu handmatig aanpassen van 3D-modellen. De techniek stelt de gebruiker in staat om alle PLM-data om te zetten naar visuele beelden. Bij het bekijken van een 3D representatie van een product kunnen gebruikers nu gemakkelijk vragen beantwoorden over de projectstatus, aanpassingen in het ontwerp, teamverantwoordelijkheden, problemen, kosten, leveranciers en andere aspecten.
Kleurcodering, informatielabels en legenda’s zorgen voor een snelle visuele inschatting en interpretatie van problemen en beslissingscriteria tijdens de productontwikkeling.

HD3D werkt ook met de NX ‘validation checking tools’, zoals Check Mate dat zorgt voor directe visuele terugkoppeling van de aandachtspunten in het 3D ontwerp of 2D tekening. Hierdoor wordt de validatie van productontwerpen ten opzichte van eisen aanzienlijk versneld. Door middel van visuele terugkoppeling krijgt de gebruiker de kritische functionele eisen te zien tijdens de ontwikkeling van een ontwerp. Zo kunnen beslissingen snel en met hoge mate van betrouwbaarheid genomen worden, waardoor de productkwaliteit verzekerd en gemaximaliseerd wordt.

“Siemens PLM Software heeft een grote stap gemaakt met deze release en breidt het HD-PLM concept uit met de HD3D-integratie bij een breed scala aan producten,” aldus Al Dean, Editor-in-Chief en mede-oprichter van DEVELOP3D Magazine. “Doordat het mogelijk is om op een grafische hoogwaardige manier in NX en Teamcenter data te visualiseren die vaak verborgen zit in een database, krijgt de gebruiker snel inzicht in verschillende problemen tijdens de productontwikkeling. Dit maakt het voor iedereen die in het proces betrokken is, mogelijk om goed geïnformeerde, betrouwbare en efficiëntere beslissingen te kunnen nemen. Dit zou de productiviteit van hun klanten aanzienlijk moeten verhogen.”

Productiviteitswinst in het productontwerp
Naast de ondersteuning van HD-PLM heeft NX 7 nog meer nieuwe features en uitbreidingen die de productiviteitswinst binnen productontwikkeling doen verhogen. De geïntegreerde CAD-applicaties binnen NX 7 zijn uitgebreid met efficiënte ontwerp tools zoals “streamlined sketch creation”, een uitbreiding van de Synchronous Technology tools, de ondersteuning van Synchronous Technology binnen freefrom modeling en nieuwe DraftingPlus tools die 2D design en drafting verbeteren. De belangrijkste verbeteringen voor de CAD-applicaties op een rij:
• Nieuwe design tools versnellen de opzet van 2D-sketches. Het automatisch bematen en constrainen van de sketch hebben tot gevolg dat de tijd die nodig is om een model te ontwerpen tot vijftig procent teruggebracht kan worden.
• De integratie van Synchronous Technology met NX freeform modeling maakt het erg gemakkelijk om te werken met iedere soort geometrie, ook bij geïmporteerde modellen. Het zorgt er tevens voor dat Industrial design van producten nu vele malen sneller kan.
• NX DraftingPlus is een nieuwe set design tools, wat een uitbreiding is op de 2D-Drafting omgeving binnen NX. NX DraftingPlus geeft extra tools om 2D legacy data te bewerken, maar ook om hier 3D-modellen van af te leiden.

Productiviteitswinst in productanalyse en simulatie
Ook de CAE-functionaliteit is flink uitgebreid in NX. De integratie van CAE met het 3D-productontwerp is nog verder uitgebreid. Daarnaast is de leiderschapspositie van NX CAE in multi-fysische oplossingen verder uitgebreid en zijn er nieuwe mogelijkheden om digitale simulatiemodellen met testdata te vergelijken. Engineers kunnen daardoor betere beslissingen nemen in minder tijd. De belangrijkste verbeteringen in de CAE-functionaliteit:
• Geïntegreerd ontwerp en CAE-productiviteit is verbeterd met nieuwe ‘model preparation workflows’, waardoor gebruikers beter ondersteund worden in het werken met complexe geometrie. Binnen 2D Meshing en de simulatie van boutverbindingen neemt de productiviteitswinst toe met meer dan honderd procent.
• Toevoeging van extra functionaliteit binnen de multi-fysische oplossingen zijn onder andere de ondersteuning van ‘flexible bodies’ binnen duurzaamheids- en bewegingsanalyses.
• Met NX 7 worden twee nieuwe CAE producten geïntroduceerd: NX Model Correlation en NX Model Updating. Deze in NX geïntegreerde modules bieden de mogelijkheid de eindige elementen model te verbeteren. Doel is beter de realiteit te benaderen door de link te leggen met testdata voor dynamische (modale) analyses. De modules helpen met het bepalen van een juiste testopstelling, met het vergelijken van test- en analyse gegevens en ze kunnen het eindige elementen model updaten.
“Als uit de analyseresultaten blijkt dat aanpassingen in het ontwerp nodig zijn, kunnen wij deze effectief doorvoeren door de Synchronous Technology,” zegt Jerry Baffa, Project Ingenieur, Research Department, Damen Shipyards. “Opnieuw meshen gaat zonder moeite en dat resulteert in een zeer korte ontwerpcyclus.”

Productiviteitswinst in aansturen van bewerkings- en meet machines
De combinatie van de integratie van zowel CAM als CMM (Coordinate Measuring Machine) in NX is een grote aanwinst in de NX-oplossing voor ‘part manufacturing’. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe applicaties die een aantal belangrijke voordelen opleveren. Een daarvan is NX Turbomachinery Milling die de programmeertijd van turbo-machinery componenten drastisch verlaagt. De nieuwe NX CMM Inspection Programming maakt het mogelijk om offline ‘Coordinate Measuring Machine’ (CMM) Programming uit te voeren om zo een meetmachine aan te sturen vanuit de PMI informatie in het 3D-model.
• NX Turbomachinery Milling versnelt het NC-programmeringsproces voor complexe 5-assige ‘multi-bladed’ roterende parts. Deze geïntegreerde NX CAM oplossing voor ‘blisk en impeller machining’ biedt geautomatiseerde, specifieke functies. Deze functies vereenvoudigen het creëren van de complexe gereedschapsbanen, die nodig zijn voor het maken van deze complexe parts. NX Turbomachinery Milling zorgt voor het genereren van gereedschapsbanen van hoge kwaliteit in de helft van de tijd van generieke CAM-software.
• NX CMM Inspection Programming werkt aan de hand van een 3D-model waarbij de coördinaten automatisch worden opgenomen die van belang zijn voor de kwaliteitscontrole. De PMI (Product en Manufacturing Information) data op het 3D model wordt direct gelezen door NX CMM, waardoor het inspecteren van een ontwerp tachtig procent minder tijd kost dan voorheen.

“NX Turbomachinery Milling levert aanzienlijk voordeel op in de productiviteit van de NC-programmeur, doordat de applicatie speciaal ontworpen is voor ‘blisk en impeller’ programming, terwijl de NX CMM functie ervoor zorgt dat de kwaliteitscontrole een geïntegreerd onderdeel van het PLM-proces wordt,” aldus Dr. Charles Clarke, gerenommeerd CAD/CAM consultant en auteur. “Deze laatste versie van NX brengt Siemens PLM Software naar een hoger niveau op het gebied van productie van onderdelen.”

© SIEMENS