• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Honeywell Safety Products Benelux BV

De nieuwe Optima Excel Local Display verbetert het vermogen van de Honeywell’s Optima gasdetectors

donderdag, 14 september 2017

Large_de_nieuwe_optima_excel_local_display_verbetert_het_vermogen_van_de_honeywells_optima_gasdetectors_

DIEGEM - Honeywell heeft een nieuw, met Bluetooth-geactiveerd apparaat geïntroduceerd dat zorgt voor verbinding met vaste gasdetectors die worden gebruikt in de olie en gas-, petrochemie- en energie-industrieën, waardoor werkers met een smartphone bedrijfskritisch onderhoud kunnen uitvoeren en zo kostbare uitvaltijd in potentieel explosieve omgevingen kunnen vermijden.   


Honeywell’s nieuwe OELD (Optima Excel Local Display) kan worden aangesloten op Searchpoint Optima Plus, een basisbeveiligingsapparaat dat gedurende meer dan 20 jaar wordt gebruikt op drijvende boorplatformen en werkzaam is op meer dan 250.000 detectiepunten in de gehele olie- en gasindustrie. Daarnaast zal de OELD snel beschikbaar zijn als toebehoren van het vlaggenschip van het bedrijf, de open-pad infrarood detector, Searchline Excel. Met de aangesloten display kunnen werkers gasinformatie van de detector op het displayscherm zien of draadloos tot 10 meter op een intrinsiek veilige smartphone. Werkers kunnen draadloos diverse diagnostische werkzaamheden uitvoeren aan de detector, waaronder kalibratie, configuratie van de alarminstelpunten, het specificeren van doelgassen en het controleren van gasconcentratieniveaus en de werking van de sensor.  

“Honeywell heeft de bekende smartphonetechnologie gecombineerd met bedrijfskritische onderhoudstaken voor de energieindustrie, wat nu meer dan ooit makkelijker, sneller en kostenefficiënter bereikt kan worden,” aldus Carl Ritzberger, marketing director voor vaste gasdetectie bij Honeywell Industrial Safety, wereldleider in gasdetectie. "Het beste van alles: doordat het onderhoudswerk niet-verstorend is, hoeven operators geen 'vergunning voor het werken in een explosiegevaarlijke omgeving' aan te vragen waardoor een verwerkingsgebied tijdelijk wordt stopgezet of gedeclassificeerd, wat resulteert in kostbare uitvaltijd. Met de draadloze verbinding hoeft de werker niet steeds terug te keren naar de regelkamer om de detector te openen om het werk uit te voeren, op ladders te klimmen of in schachten te kruipen om naar moeilijk te bereiken installatiepunten te gaan."   

De Optima Excel Local Display biedt een LCD-scherm voor gasinformatie die duidelijk real-time informatie toont over de status van de detector en vormt daarmee een aanvulling op de standaardcommunicatiebrug tussen de Optima of Excel en de regelkamer.  Daarnaast heeft de display heldere indicatorlampjes in een bekend 'verkeerslichtpatroon' die van een afstand zichtbaar zijn: groen voor normaal, geel voor een foutconditie en rood voor een alarm.   

De lokale display is verkrijgbaar in aluminium of roestvrijstalen behuizing en is goedgekeurd en geclassificeerd voor vele gevaarlijke omgevingen zoals olie en gas, petrochemie, stroomopwekking, zware industrie en litografische drukprocessen.   

Honeywell Industrial Safety, onderdeel van Honeywell’s Safety and Productivity Solutions groep, is wereldleider in gasdetectie, met het grootste assortiment draagbare, vaste, enkelvoudige en dubbelvoudige gasdetectors. Honeywell is ook wereldleider in persoonlijke beschermende uitrustingen (PPE), volledige eerste hulpuitrustingen en autonome ademhalingsapparatuur voor eerstehulpverleners. Honeywell’s softwareaanbod verbindt werkers en medewerkers met door data-aangestuurde, real-time intelligentie voor het verhogen van veiligheid van de werkplek, productiviteit, efficiëntie en betere prestaties.