• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Van den Bosch Transporten

Van den Bosch start met flexitanks

maandag, 26 juni 2017

Large_van_den_bosch_start_met_flexitanks

ERP - Van den Bosch heeft haar logistieke dienstverlening uitgebreid met flexitanks.


Als aanvulling op het bestaande aanbod van tankcontainers, worden vloeibare bulkgoederen voortaan ook in flexitanks verscheept naar bestemmingen wereldwijd. Het verschepen van vloeibare bulkgoederen in flexitanks is uitgegroeid tot een populaire vorm van transport. "Wij signaleren een groeiende interesse in flexitanks, als aanvulling op onze huidige activiteiten. Daarom hebben we besloten ons aanbod te verbreden en onze deep sea-activiteiten uit te breiden met flexitanks", aldus Paul van de Vorle, Director Business Development bij Van den Bosch. "In combinatie met tankcontainers bieden we nu een totaalconcept voor het verschepen van vloeibare bulkgoederen."   

Bestemmingen wereldwijd 

Flexitanks zijn geschikt voor het verschepen van vloeibare levensmiddelen en chemische vloeistoffen (non-IMO). Populaire exportproducten zoals olie, wijn, latex en glycerine worden al veelvuldig getransporteerd in flexitanks. "Vanuit strategische locaties in Europa en Afrika worden flexitanks verscheept naar bestemmingen wereldwijd", vertelt Van de Vorle. "Het grote voordeel is dat flexitanks bestemd zijn voor eenmalig gebruik. Er is dus geen retourlading vereist en verladers profiteren van gunstige tarieven op basis van 'one way use'."   

Hogere beladingsgraad 

Het inzetten van flexitanks biedt nog meer voordelen. Flexitanks hebben een capaciteit tot 24.000 liter en daarmee ligt de beladingsgraad aanzienlijk hoger dan bij alternatieve transportvormen, zoals IBC's en drums. Dat leidt onder meer tot kostenbesparingen en een reductie van het aantal transportbewegingen. Vanwege het eenmalige gebruik is het risico op contaminatie bovendien uitgesloten. Ook is het een milieuvriendelijke manier van transporteren, omdat flexitanks volledig recyclebaar zijn.   

Intermodale groei 

Flexitanks zijn een welkome aanvulling op de huidige activiteiten van Van den Bosch. Van de Vorle: "Onze intermodale activiteiten hebben een sterke groei doorgemaakt. Op de Europese markt behoren we inmiddels tot de top tien van bulktransporteurs. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren vestigingen geopend in Dubai, Kaapstad en Tema (Ghana) en is de intermodale vloot fors uitgebreid. Met de toevoeging van flexitanks willen we onze intermodale activiteiten verder tot ontwikkeling brengen met een focus op Europa en Afrika."