• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

EasyFairs Belgium

Solids Antwerpen 2016 voorziet de community in innovaties >>

donderdag, 22 december 2016

Large_solids_antwerpen_2016_voorziet_de_community_in_innovaties

ANTWERPEN - Antwerp Expo was op woensdag 19 & donderdag 20 oktober jl. het platform voor innovaties voor de bewerking en verwerking van vaste en droge stoffen. Met 150 exposanten en de Innovations on Tour bleek Antwerpen, na Rotterdam in 2015, dé plek waar de trouwe Solids community dit jaar samenkwam. 1.800 bezoekers werden in hun behoefte naar de laatste trends en ontwikkelingen voorzien en ze konden netwerken met verschillende a-spelers uit de stortgoedsector. 

Gedurende twee beursdagen verwelkomden gerenommeerde partijen als Aerzen, Aleha Powder Equipment, AZO, Bogaert Transmission, Bückmann, DMN-Westinghouse, Eskens, Fike, Fischbein, Gericke, J-tec Material Handling, Kaeser Kompressoren, Keller Lufttechnik, LVP Engineering & Constructions, Meyland, REMBE, Robuschi, Roosjen, Russell Finex, Spiromatic en TBMA 1.800 bezoekers uit de procesindustrie met directe interesse in hun producten. 57% van de bezoekers geeft aan producten te willen aanschaffen die ze op de beurs hebben gezien. 

‘Dit jaar stond Solids Antwerpen voor het eerst alleen zonder co-locatie met een andere beurs. In een grotere beurshal hebben we met een stijging van 9% aan exposanten en 1.800 zeer gerichte bezoekers een goed resultaat weten neer te zeten’, aldus Bas van Gent, Group Event Director van Easyfairs. Voor zo’n 65 exposanten was dit de reden om direct na de beurs hun deelname te bevestigen voor Solids Antwerpen op 17 & 18 oktober 2018. ‘Hiermee heeft Solids Antwerpen zich als zelfstandige beurs bewezen’, aldus de heer Van Gent. Vorige editie trok Solids Antwerpen in combinatie met de vakbeurs M+R 2.184 bezoekers. 

Het profiel van de Solids community in België laat een mooie afspiegeling van de markt zien. Zo komt 23% uit de chemische sector en 12% uit de voedingsindustrie. Daarnaast zien we een stijging van bezoekers uit de recycling en afvalwerkingssector, vee- en mengvoeder en petfood die op zoek zijn naar technologieën op het gebied van afscheiders, zeven & filters, transportsystemen, apparatuur voor mengen & homogeniseren en machine- en installatiebouw. Nieuw in het rijtje is de groep bezoekers afkomstig uit de farmaceutische industrie. 87% van de bezoekers geeft aan de volgende editie van Solids Antwerpen opnieuw te bezoeken.


Innovations on Tour trekt veel bekijks 

Nieuw dit jaar op Solids Antwerpen was de Innovations on Tour met 11 innovaties. Deelnemers aan deze dynamische tour presenteerden in slechts 10 minuten hun innovatie in eigen stand aan het grote publiek. Bezoekers bekeken op deze laagdrempelige manier onder het genot van een hapje en drankje de innovaties één voor één. De innovaties, geselecteerd door Solids Processing en PART OF ARTEXIS EASYFAIRS beursorganisator Easyfairs, werden tijdens de tour begeleid door een grote rijdende silo, beschikbaar gesteld door M.I.P. Tanks & Silos. 

Daarnaast vond op de eerste beursdag het Waste2Engery congres van Go4Circle plaats. Hier werd ingegaan op de stand van zaken over de verbranding van afval in Vlaanderen, zoals de verdere optimalisatie van het energiebeheer en het verwerken van de restmaterialen. Met de vraag over wat de toekomst van afvalverbranding ons zal brengen, werden de stappen besproken voor een nog beter energiebeheer. 

Voor de volgende editie van Solids Antwerpen wordt de Innovations on Tour verder uitgebouwd en bestaat de ambitie om aan het thema recycling opnieuw invulling te geven door bijvoorbeeld een congres. ‘Met de verkregen reacties van zowel de exposanten als de bezoekers gaan we de aankomende tijd aan de slag en als je kijkt naar hoe het deelnemersveld er nu al uitziet, belooft ook Solids Antwerpen op 17 & 18 oktober 2018 weer een mooie editie te worden’, zegt Bas van Gent. 


Solids European Series 

Solids Antwerpen is onderdeel van de Solids European Series. Met succesvolle edities in Antwerpen, Dortmund, Moskou, Rotterdam en Zürich vinden alle edities plaats op strategische locaties binnen handbereik van de zee- of binnenhavens en andere bulkfaciliteiten. De eerstvolgende editie is Solids Dortmund op 10 & 11 mei gevolgd door Rotterdam op 4 & 5 oktober. 

Klik hier voor de foto's op BulkForum.