• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

COMSOL BV

COMSOL presenteert de nieuwste ontwikkelingen van multifysisch modeleren

dinsdag, 25 oktober 2016

Large_comsol_presenteert_de_nieuwste_ontwikkelingen_op_het_gebied_van_multifysisch_modeleren

ZOETERMEER -  COMSOL heeft de deelnemers aan de jaarlijkse COMSOL conferentie de nieuwste versie van COMSOL Multiphysics®, COMSOL Server™ en COMSOL Client laten zien.

Deze bijeenkomst is inmiddels de 12e op een rij en werd gehouden in München. De laatste update van de COMSOL® software bevat verbeteringen ten aanzien van de prestaties en de nieuwe Rotordynamics Module, dit is een uitbreiding voor de Structural Mechanics Module.

Grote modellen: snellere verwerking

Deze versie bevat een significante verbetering van de prestaties ten opzichte van eerdere versies. Vooral het verwerken van grote modellen met duizenden geometrische entiteiten is sterk verbeterd. COMSOL streeft het doel na om de meest efficiënte en robuuste software oplossing te zijn voor problemen met een multifysische achtergrond: elektromagnetisme, mechanica, akoestiek, vloeistofstroming, transport van warmte en materie, en chemische reactiekinetiek. “Om dit te kunnen doen wil het ontwikkelingsteam van COMSOL elke nieuwe versie voorzien van efficiëntere solvers, meshing en modeleringsfunctionaliteit”, zegt Bjorn Sjodin, VP Product Management, COMSOL, Inc.

De toekomst van simulaties: Applications maken en delen

Svante Littmarck, President en CEO van COMSOL, Inc. liet op de bijeenkomst voorbeelden zien hoe de klanten hun berekeningen verspreiden onder hun collega’s en daarmee hun hele bedrijf toegang verlenen tot multifysische simulaties. “Deze showcases gaven ons een eerste indruk hoe klanten profiteren van het bouwen van eigen apps en het verspreiden ervan,” aldus Littmarck in zijn keynote presentatie, “De Application Builder en COMSOL Server™ zijn de juiste middelen om multifysische berekeningen beschikbaar te maken voor iedereen binnen je organisatie.” De Application Builder maakt het mogelijk voor simulatiespecialisten om hun modellen om te zetten naar apps met een eigen userinterface. Deze apps kunnen door anderen gemakkelijk worden gebruikt via COMSOL Client of een web browser verbonden met COMSOL Server™. Applicaties kunnen worden gemaakt voor specifieke gebruikers: technici, servicemensen, ontwerpers of vertegenwoordigers. Zij kunnen op elk moment analyses maken en rapporten genereren. En met COMSOL Server™ kunnen deze eigen applicaties op een eenvoudige wijze, wereldwijd, beschikbaar worden gemaakt aan de organisatie.

Nieuw product: de Rotordynamics Module

De nieuwste versie van de COMSOL® software bevat de nieuwe Rotordynamics Module. Hiermee is het mogelijk om trillingen van constructies te analyseren onder centrifugale belasting en rekening te houden met gyroscopische effecten: typische problemen bij machines met ronddraaiende delen. Met deze module kan men toetsen of het ontwerp binnen de opgegeven limieten blijft door evaluatie van de kritische toerentallen en belastingen op de lagers. Deze module is van bijzonder belang voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen van turbines, motoren, pompen e.d. “Met de Rotordynamics Module kunnen de gebruikers componenten zoals schijven, lagers en steunpunten analyseren,” legt Prashant Srivastava, Technical Product Manager bij COMSOL, uit. “Ook is het postprocessen van de resultaten eenvoudig met behulp van Campbell diagrammen, modale banen, harmonische banen, waterfall plots, en wervel plots.” De module werkt nauw samen met andere COMSOL producten. Als voorbeeld: wanneer men de Rotordynamics Module combineert met de Multibody Dynamics Module dan is het mogelijk om tandwielen te modelleren.

Beschikbaarheid

De COMSOL® software producten zijn beschikbaar voor Windows®, Linux® en macOS™ operating systemen. De Application Builder is beschikbaar onder Windows®. Om de nieuwste versie van COMSOL Multiphysics® en COMSOL Server™ te verkrijgen of uw huidige versie te updaten, ga naar www.comsol.nl/product-update.