• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Parker Hannifin BV

Update IQANdesign 4.0 machinebesturingsplatform van Parker Hannifin

woensdag, 06 april 2016

Large_update_iqandesign_40_machinebesturingsplatform_van_parker_hannifin

OLDENZAAL - De nieuwste generatie software voor machinebesturingen brengt uitbreiding van functionaliteit en nog meer gebruikersgemak, alles met behoud van 100% compatibiliteit met eerdere versies.

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft een belangrijke upgrade voltooid van het IQAN machinebesturingsplatform. In de nieuwe IQANdesign 4.0 release wordt voortgebouwd op de succesvolle versie 3.0 welke in december 2012 werd gelanceerd. De IQANdesign 4.0 versie maakt eenvoudige implementatie van gedistribueerde machinebesturing, diagnostiek en gebruiker interfaces in een Multi-Master module omgeving mogelijk. Van IQANDesign is bekend dat er minimale programmeringsvaardigheden van de gebruiker vereist zijn, met toevoeging van de nieuwe Qcode editor zijn eenvoudige maar ook meer complexe functies gemakkelijk te programmeren.

IQAN 4.0 is compatibel met de voorgaande versies en kan men machinebesturingen gemaakt in de voorgaande 3.0 versies onderhouden. Klanten worden ondersteund bij onderhoud en migratie van applicaties van vorige versies naar 4.0. Belangrijke voordelen van het nieuwe platform zijn onder andere verder uitgebreide programmeringsmogelijkheden, verbeterde simulatie, uitgebreide connectie en communicatiemogelijkheden met PC, smartphone, tablets en Internet, én hogere run-time prestaties.

Qcode is een nieuwe en intuïtief werkende instructie editor (tekst), welke naast de bekende IQAN manier van programmeren nu is toegevoegd. Met de krachtige ingebouwde Qcode commando’s is de gebruiker in staat om het aantal stappen in bijvoorbeeld formules te verminderen. Een automatische syntaxcontrole in de Qcode helpt de gebruiker na het intikken van de eerste letters met vinden en automatisch aanvullen van de juiste commando’s en kanalen. De duidelijke en leesbare functies, de combinatie van Qcode en bekende IQAN wijze van programmering, het toevoegen van commentaar velden en de andere nieuwe functies zorgen voor een uiterst gebruikers vriendelijk en flexibel programmeer platform waarvoor minimale kennis in programmering vereist is.

Nieuwe innovatieve functies ontwikkeld en geïntegreerd in de Parker IQAN versie 4.0 zijn onder andere de mogelijkheid om onbeperkt Pdf’s toe te voegen aan een project welke de gebruiker op eenvoudig wijze kan bekijken op de IQAN-MD4 displays. Daarnaast is er een nieuwe krachtige “state machine” (toestand selectie) die eenvoudig opgezet kan worden in een nieuwe grafische weergave waarmee in real-time de actuele status en de afloop van de state machine visueel zichtbaar gemaakt wordt. Ook zijn gebruikers nu in staat om verklarende tekstvelden in de applicatie bij de functies en logica toe te voegen waardoor het voor anderen makkelijker wordt om de complexe functies snel te begrijpen.

Een nieuwe, real-time functie die grafieken of staafdiagrammen op het displays laat zien, maakt het mogelijk voor de gebruiker eenvoudig machine data en functies te volgen en te analyseren vanaf het IQAN display. Dit verhoogd de gebruikerswaarde van het IQAN besturingssysteem op de machines zowel in dagelijks gebruik als voor de verdere optimalisatie en de doorontwikkeling van de machine. Dit is een belangrijk voordeel voor de gebruikers omdat ze hiermee verdere efficiëntie- en productiviteitsverbetering van hun machines kunnen realiseren. Ook voor de toekomst is IQANDesign 4.0 voorbereid volgens de visie van Parker om in toekomst nieuwe ontwikkelingen, nieuwe functies en plug & Play functionaliteit te kunnen integreren.

In reactie op de lancering van de nieuwe Parker IQANDesign 4.0 besturing software zei de productmanager IQAN Electronics van de Parker Electronic Control Divisie;

”Wij zijn verheugd dat wij deze uitgebreide upgrade nu hebben gelanceerd, hier hebben we 3 jaar aan gewerkt. Door versie 4.0 compatible te maken met voorgaande versies kunnen wij ervoor zorgen dat de klanten altijd bestaande machines kunnen onderhouden en de beschikking hebben tot de nieuwste IQAN upgrades om zo hun State-of-Art machine besturingen te kunnen blijven ontwikkelen. De nieuwe functies maken IQAN nog gemakkelijker en productiever te gebruiken terwijl de snelheid en prestaties van het machinebesturing verhoogd worden, wat leidt tot een groter bedieningsgemak en productiviteit voor de machine gebruikers. Parker Hannifin laat hiermee zien dat zij met IQAN 4.0 de machinefabrikanten de gereedschappen biedt voor het ontwikkelen van nieuwe systemen met toonaangevende prestaties.”

Met een omzet van meer dan 13 miljard dollar in het fiscale jaar 2015, is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker telt ongeveer 55.000 medewerkers in 50 verschillende landen. Voor meer informatie, bezoek onze website www.parker.nl