• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

AVT Europe NV

AVT Europe NV levert transport op maat

dinsdag, 20 oktober 2015

Large_avt-europe-nv-levert-transport-op-maat

HEIST OP DEN BERG - De wensen van de klant staan centraal bij AVT Europe NV. Ook bij deze onlangs opgeleverde installatie is er rekening gehouden met de noden van de klant. Een arbeidsintensieve handeling werd vervangen door een volautomatisch gerobotiseerde handeling en dit met een verhoging van de capaciteit.

Mechanisch transport van zakken en product

Deze installatie, voorzien van een KUKA robot, is in staat om volledig automatisch zakgoed van pallets te grijpen. Een eenvoudig te bedienen systeem laat toe dat deze machine door de heftruckchauffeur bediend kan worden (geen extra operators nodig). De zakken worden door de robot op een transportband geplaatst dewelke de zakken naar een zakkensnijinstallatie zullen voeren. In de snijmachine worden de zakken door een roterend mes open gesneden. Het product verlaat de machine langs de onderzijde via een roterende zeef en metaal detector (magneet) terwijl de geledigde zakken aan de achterzijde naar een automatische balenpers gevoerd worden. Eenmaal het product de metaalcontrole passeert zal het via een overkapte transportband naar het vrachtwagen beladingsstation getransporteerd worden. De ganse installatie is voorzien van eenvoudig bereikbare onderdelen (bvb covers over de transportband) om reinigingstijd of productwissel te versnellen.

Afgedicht en eenvoudig te reinigen

Om vervuiling van het hoogwaardige product te voorkomen tijdens het laden van vrachtwagens zijn er stofdichte RVS afschermkappen voorzien over de in trogvorm uitgevoerde transportband. Deze afschermkappen dienen tevens om eventuele stofvorming tegen te gaan waardoor vervuiling van de omgeving rondom de installatie alsook productverlies tot een minimum herleid wordt.

Capaciteit 500 zakken per uur

De machine kan uitgevoerd worden in verschillende uitvoeringen. De basisuitvoering haalt vanaf een mooi gestapeld 5 slag stapelpatroon (pallets) een rendement van ca. 500 zakken per uur. Dit levert bij 25kg zakken een flow van 12,5 ton/uur op en bij 50kg een flow van 25 ton per uur.