• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Spin Pompen

Mouvex demonstreert de voordelen van Product Recovery

donderdag, 19 februari 2015

Large_mouvex-demonstreert-de-voordelen-van-product-recovery

ASSEN - Mouvex, onderdeel van PSG (Pump Solutions Group) en toonaangevende fabrikant van verdringerpompen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, presenteert tijdens de Anuga FoodTec diverse modellen hygiënische oscillerende zuigerpompen, waaronder de SLS serie. 

Mouvex demonstreert op zijn stand (hal 9.1, stand E091) het fenomeen “Product Recovery” in de foodprocessing. Voedingsmiddelenproducenten kunnen door de toepassing van Mouvex oscillerende zuigerpompen en deze optimalisatie duizenden euro’s besparen.

De Mouvex pompen voor hygiënische toepassingen worden in Nederland, en per 1 maart a.s. ook in België, door Spin Pompen BV gedistribueerd.

Product Recovery is ook Profit Recovery

Het concept van Product Recovery staat voor een efficiënter gebruik (yield) van grondstoffen en verpompte producten in het productieproces. Dit wordt bereikt door de aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid restproduct die na elke productiebatch in de zuig- en persleidingen achterblijft en weggespoeld en verspild wordt. Voor producenten vertaalt “Product Recovery” zich dus rechtstreeks in “Profit Recovery”.

Belangrijk thema bij Anuga FoodTec

“Duurzaamheid en een efficiënter gebruik van grondstoffen is een van de belangrijkste thema’s van de Anuga FoodTec dit jaar”, zegt Rudolf Voland, senior Regional Sales Manager van Mouvex. “ Een belangrijke manier om dit te bereiken is de optimalisatie van Product Recovery in het productieproces. De Mouvex oscillerende zuigerpompen zijn door hun innovatieve werkingsprincipe de ideale oplossing om de verspilling van grondstoffen en producten te verminderen en de winstgevendheid te verhogen”.

Tot 80% minder productverlies

De Mouvex oscillerende zuigerpompen zijn zelfaanzuigend en kunnen lucht comprimeren aan de perskant (compressoreffect). Hierdoor kan het verlies van restproduct in de zuig- en persleidingen met 60 tot 80% of zelfs meer worden verminderd. De pompen garanderen bovendien een pulsatievrije werking met minimale slip en dus een zeer hoge volumetrische efficiëntie.

Gepersonaliseerde berekening van besparing op de Mouvex stand

Op de Anuga FoodTec toont Mouvex (hal 9.1, stand E091) zijn speciale werkende unit om het Product Recovery principe te demonstreren. Bovendien kunnen bezoekers op de stand hun eigen mogelijke besparing direct laten uitrekenen, dankzij het door Mouvex ontwikkelde Product Recovery rekenmodel.

Natuurlijk wordt er tijdens de beurs ook aandacht besteed aan de verschillende modellen oscillerende zuigerpompen. Al deze pompen bieden een afdichtingloos pompconcept (met CIP/SIP mogelijkheid). Hierdoor kunnen producenten ook aanzienlijke besparingen behalen op hun onderhouds -, water- en energiekosten.

Spin Pompen

Op de Nederlandse – en per 1 maart a.s. ook op de Belgische- markt worden de Mouvex oscillerende zuigerpompen voor hygiënische toepassingen door Spin Pompen BV uit Assen gedistribueerd.