• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

INDI.nl

Het uitgebreide hydrauliek pompen assortiment vindt u bij INDI.nl

donderdag, 15 januari 2015

Large_het-uitgebreide-hydrauliek-pompen-assortiment-vindt-u-bij-indi

LEEK - INDI.nl is dé online specialist met een ruime keuze uit diverse pompen op het gebied van hydrauliek. 

Om kwaliteit te kunnen garanderen aan onze klanten hebben wij alleen maar producten van A-merken in ons assortiment. We verkopen o.a. handpompen, tandwielpompen, plunjerpompen en voetpompen. INDI.nl verkoopt de volgende merken: Casappa, Saturn, Danfoss, Sunfab, Desch en Rexroth. Hieronder volgt de uitleg van tandwiel- en plunjerpompen.

Tandwielpompen

Tandwielpompen zijn eenvoudige, betrouwbare, minder vuilgevoelige, compacte, lichtgewichte en relatief goedkope hydropompen. Ze worden vooral toegepast bij eenvoudige systemen met een werkdruk tot maximaal 300 bar. Ze hebben een groot toerenbereik tot wel 4000 omw/min. Het slagvolume van de pomp ligt ongeveer tussen de 2 en 200 cm3, de opbrengst van de pomp is alleen te variëren door het toerental te regelen. De te verpompen media zijn flexibel omdat de pomp werkt in een groot temperatuur- en viscositeitsbereik. Door lekverliezen hebben deze pompen een relatief laag rendement.

De tandwielpomp werkt als volgt: één tandwiel wordt aangedreven vanaf de motor en dit tandwiel drijft het andere tandwiel aan. De tandwielen passen nauwkeurig in het huis en tussen de vlakke zijkanten en in elkaar. De draaiende tandwielen nemen in de tandkuilen (dat is de ruimte tussen twee tanden) olie mee langs de omtrek van het tandwielhuis. Aan de perszijde van de pomp drukt een tand van het andere tandwiel de olie uit de tandkuil weg. De zuigwerking ontstaat door precies het tegenovergestelde. Wanneer een tand uit een tandkuil loopt, wordt de ruimte groter, dus ontstaat er onderdruk en de olie stroomt hier naartoe. Als de draairichting verandert verwisselen de zuig en perszijde. In de praktijk staat meestal op de pomp aangegeven of deze voor één of twee stromingsrichtingen geschikt is.

Plunjerpompen

Axiale plunjerpompen hebben plunjers die parallel rondom de aandrijfas liggen. Deze pompen hebben een hoog totaalrendement en zijn geschikt voor zware belastingen. De pompen bestaan uit een huis met een cilinderblok met plunjers en een slagplaat die scheef gesteld is. Afhankelijk van de pomp wordt het cilinderblok of de slagplaat aangedreven. Ze kunnen worden onderscheiden in:

  • Met roterende slagplaat
  • Met roterend cilinderblok
  • Knie-type met roterend cilinderblok

Pompen met een roterend cilinderblok hebben het grote voordeel, dat er geen kleppen nodig zijn door het gebruik van een spiegelplaat. Hierdoor kunnen pompen met een roterend cilinderblok ook worden omgekeerd in draairichting en worden gebruikt als hydromotor. Ook kan de volumestroom traploos worden aangepast, wanneer de hoek van de slagplaat wordt versteld. Wanneer de slagplaat haaks op de aandrijfas staat zal de pomp geen volumestroom leveren, ook wel nul-opbrengst genoemd. Een pomp met een regelbaar slagvolume kan worden toegepast voor een druk en/of volumestroomregeling. Bij het knie-type pomp staat het cilinderblok onder een hoek t.o.v. de as, waardoor er een slagvolumen wordt gemaakt bij rotatie van het cilinderblok.

Radiale plunjerpomp

Bij een radiale plunjerpomp staan de plunjers (meestal) stervormig t.o.v. de aandrijfas. Deze pompen worden toegepast in de algemene machinebouw, grondverzetmachines en schepen. De pompen hebben hoge werkdrukken als 700bar, hebben een compacte inbouwlente en zijn minder vuilgevoelig dan overige plunjerpompen. Radiale plunjerpompen worden in de regel gebruikt voor hogere drukken en voor kleinere opbrengsten

Bestellen bij INDI.nl

Bestel nu uw producten van topkwaliteit bij dé Online Hydrauliekpomp specialist met ruime keuze uit Hydraulische Pompen en Motoren! INDI.nl beschikt over:

✓Professionele kennis

✓Uitstekende service

✓Snel en veilig bestellen.

Ze hebben een enthousiast team met productspecialisten voor u klaar zitten, zij helpen u graag verder bij al uw vragen. http://www.indi.nl