• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Artikel

Wat is de juiste niveaumeter voor bulktoepassingen?

zaterdag, 06 december 2014

Large_wat-is-de-juiste-niveaumeter-voor-bulktoepassingen

UITHOORN - Het selecteren van instrumentatie voor bulktoepassingen is een vak apart. 

Het meten, controleren en regelen van bijvoorbeeld het niveau van een (vloei)stof in een tank vraagt om speciale meet- en regeloplossingen. HITMA Instrumentatie geeft advies over deze toepassingen en vertegenwoordigt o.a. ultrasoon niveausensoren van Flowline, mechanische en capacitievesensoren van Dwyer en radar- en optische sensoren van FineTek. Het niveau-instrumentatiepakket loopt van mechanische instrumenten, te denken valt aan membraamdrukschakelaars en ‘paddlewheels’, tot radarsensoren. Het zijn oplossingen om niveau te signaleren op één enkel punt, maar ook voor continumetingen.

Niveaumeting vloeistoffen


Vloeistoffen in opslagtanks bieden een relatief eenvoudige applicatie voor niveaumeting. Wanneer het vloeistofoppervlak groot en vlak is, heeft het goede reflecterende eigenschappen voor contactloze niveaumeting. In gevallen met damp of turbulentie kan een standbuis uitkomst bieden of biedt radar de oplossing

Niveau meten van vaste stoffen


Een ander verhaal wordt als het niveau van vaste stoffen moet worden gemeten. Dan komt men voor uitdagingen te staan, zoals verschillende dynamische eigenschappen, trekkrachten en silo-obstructies. Voor niveau-metingen van vaste stoffen zijn er veel mogelijkheden. Te denken valt aan een trilvork of capacitieve meting. Dit is afhankelijk van de applicatie.

Niveau meten van vervuilde stoffen


Om niveau te meten van vervuilde en/of plakkerige media, kan gebruik gemaakt worden van de EchoPod. Deze non-contact schakelaar, regelaar en transmitter in één van fabrikant Flowline is een goed alternatief voor standaard vlotters en druksensoren die gevoelig zijn voor vervuilde media. Tevens biedt de Digital Infinity technologie van ultrasonore niveaumeters van Flowline goede mogelijkheden.

Compleet pakket voor niveaumeting


Kortom, HITMA Instrumentatie levert een compleet pakket niveau-instrumentatie. Van onderdompelbare niveautransmitters om statische druk te meten, ultrasone niveaumeters die niveau meten op basis van geluid, tankinhoudsmeters voor o.a. maritieme toepassingen en de bulk industrie, niveautransmitters, optische en draaivleugel niveauschakelaars, (verschil)druktransmitters die gemonteerd worden aan de buitenzijde van de tank, trilvorken die werken op basis van trilling tot vlotterschakelaars.

Overige instrumentatie voor bulktoepassingen


Naast niveau biedt HITMA Instrumentatie ook oplossingen voor het meten van flow en drukverschil (deltaP) bij het transporteren van bulk-goederen. Het assortiment bevat ook pneumatische producten om flowblokkades tegen te gaan en in te zetten bij het reinigen van filters. Diverse instrumenten voor bulktoepassingen zijn ook verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering voor Ex-toepassingen.

  • Stuur door
  • Afdrukken
  • E-mail de redactie over dit onderwerp
  • Twitter dit bericht