• Bewerking
 • Verpakking
 • Transport
 • Componenten
 • Opslag
 • Diensten
 • Besturing

Siebtechnik Tema B.V.

Filtreren of sedimenteren; hoe centrifugeert U?

dinsdag, 05 augustus 2014

Large_filtreren_of_sedimenteren_hoe_centrifugeert_u

RIJSWIJK - Tema B.V. is al vele jaren de specialist op het gebied van continu werkende centrifuges welke bij zusterbedrijf Siebtechnik GmbH geproduceerd worden, vanaf volgende maand in onze nieuwe fabriek die met recht Zentrifugen Technology Zentrum genaamd is.

Fundamenteel is de werking van centrifuges gebaseerd op twee scheidingstechnieken, filtratie en sedimentatie welke afzonderlijk of gecombineerd toegepast worden in onze centrifuges. Welke scheidingstechniek(en) voor uw product het meest economisch is (zijn) hangt af van vele factoren zoals;

 • Granulometrie van de vaste stof
 • Concentratie van voeding
 • Vorm van de deeltjes
 • Dichtheid van de vaste stof en vloeistof
 • Viscositeit
 • Producteisen zoals restvocht, filtraat en zuiverheid
 • Enz.


Om voor uw product de best mogelijke centrifuge te selecteren beschikken wij over een testcentrum waar uw product in de meeste gevallen getest kan worden door onze procestechnologen. Daarnaast kunnen testen op uw locatie worden uitgevoerd en beschikt ons team over kennis van vele producten en toepassingen.

Behalve de procestechniek is de constructie evenals de toepassing van de juiste materialen van wezenlijk belang. Een team van constructeurs is hier dagelijks mee bezig. Onze centrifuges worden voor vele toepassingen ingezet, zoals chemische producten, mineralen, levensmiddelen, producten t.b.v. de farmacie enz. Een centrifuge voor het ontwateren van steenkolen moet natuurlijk aan andere eisen voldoen dan een centrifuge voor melksuiker, beide zijn constructief uitdagend omdat een centrifuge voor steenkolen slijtvaste materialen vraagt en een centrifuge voor melksuiker aan de hoogste reinigbaarheidseisen moet voldoen. Ons team van constructeurs construeert in 3-D en maakt animaties waarop exact te zien is hoe elk onderdeel van een centrifuge gemonteerd en gedemonteerd wordt, handig voor b.v. onderhoudswerkzaamheden of om de machine beter te leren begrijpen.

Zelf ben ik ruim 20 jaar werkzaam bij Tema B.V. en heb dus al heel wat ontwikkelingen en projecten meegemaakt, de machines die vandaag de dag gebouwd worden kunnen veel en zijn werkelijk prachtig om te zien, vaak geheel uit RVS, van klein tot zeer groot en vaak voorzien van de meest geavanceerde elektronica teneinde alle parameters te monitoren en tijdig te signaleren of b.v. te CIPpen indien noodzakelijk.

Nadat uw centrifuge(s) gefabriceerd is(zijn) en door onze procestechnologen in bedrijf is(zijn) genomen, wilt u de zekerheid van dezelfde goede service die u in het voorgaande traject gewend was. Wij beschikken hiervoor over een service afdeling met uitstekende reputatie welke voor ons ook van levensbelang is gezien de meeste van onze centrifuges volcontinu in bedrijf zijn en dat ook moeten blijven.

Samengevat beschikken wij dus over een groot aantal teams van specialisten zoals procestechnologen, constructeurs, automatiseringsdeskundigen, servicemonteurs en kwaliteitsmensen die nauw met elkaar samenwerken om uw/onze centrifugeprojecten te realiseren in onze nieuwe moderne fabriek Zentrifugen Technology Zentrum en op uw productielocatie.

Dhr. ing. Kouw heeft werktuigbouwkunde gestudeerd. Hij is werkzaam geweest als technisch adviseur en als productie engineer. Momenteel is dhr. Kouw werkzaam als Sales Engineering bij TEMA B.V.