• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Peppink Mills bv

Nieuwe Peppink molen weerstaat eis van maximale explosiedruk >>

donderdag, 24 april 2014

Large_nieuwe_peppink__molen_weerstaat_eis_van_maximale_explosiedruk

OLST - De nieuw ontwikkelde Peppink  600W+ molen kan producten vermalen tot een eindfijnheid van ca. 50 micron. 

Onlangs is deze molen, met een 16 armige slagkruis van 600 mm diameter, geleverd voor het vermalen van Cassave meel tot een gemiddelde fijnheid van 75 micron. Hierbij wordt een capaciteit van 3000 kg/h behaald.

De nieuwe Peppink 600W+ molen voldoet aan de klanteis voor het weerstaan van een maximale explosiedruk die voortkomt uit de risico-inventarisatie van de installatie waar de molen deel van uit maakt. De risico-inventarisatie is verplicht onderdeel van de ATEX 137 bedrijfsrichtlijn.

Om aan de klanteis te kunnen voldoen worden Peppink molens in eigen huis berekend met programmatuur die binnen Machinefabriek Veerman ook gebruikt wordt voor het berekenen van drukvaten. Doordat de molens in eigen huis gefabriceerd worden kunnen de berekende wanddiktes eenvoudig toegepast worden en afhankelijk van de klanteisen aangepast worden. Veerman beschikt over gecertificeerde lassers, is ISO9001 gecertificeerd en waarborgt hiermee de uitstekende kwaliteit en degelijkheid van de Peppink molen.

Peppink Mills bv maakt samen met Machinefabriek G.R. Veerman bv deel uit van Veerman Olst bv. Machinefabriek Veerman is sinds 1997 de producent van de Peppink Molens die al sinds het einde van de 19e eeuw in Nederland gebouwd worden.

Peppink is een begrip in de wereld van de maalmolens. Een compleet producten programma is leverbaar voor toepassingen in zowel laboratoria als productiebedrijven. Al decennia lang worden onze molens ingezet voor het nauwkeurig verkleinen van de meest uiteenlopende producten in diverse industrieën. Peppink staat voor robuustheid en de molens zijn onderhoudsvriendelijk.