• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

TBMA Europe bv

Efficiënt transport voor de voeding en pharma

maandag, 24 maart 2014

Large_effici_nt-transport-voor-de-voeding-en-pharma

NOORDWIJKERHOUT - Het piFLOW ® vacuum transportsysteem is ontworpen voor klanten die geen concessie willen doen als het gaat om prijs, technische prestaties en energieverbruik.

De piFLOW ® is speciaaal gebouwt voor de voedingsindustrie en FDA conform. Door zijn eenvoudige opbouw en het ontbreken van electrische componenten is de reingbaarheid en onderhoud uiters eenvoudig. De sturing is volledig pneumatisch uitgevoerd. De unit dient alleen aangesloten te worden op perslucht en is bedrijfsklaar.

Het transportvacuüm wordt op een uiterst energie-efficiënte manier gegenereerd door een speciaal hiervoor ontwikkelde COAX ® vacuümpomp. De COAX ® vacuüm technologie is tot 3 keer energiezuiniger dan conventionele vacuümpompen die op perslucht werken en is dermate compact dat de pomp met de afscheider wordt samengebouwd.

De piFLOW ® wordt veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, denk daarbij aan koffie, suiker en chocolade verwerkers, maar ook in de pharma voor zowel poeder , gegranuleerde poeders, granulaten, prills en capsules. Zeker voor kleinere capaciteiten tot 1500 kg./uur is het vacuüm transport uiters kosten effectief en flexibel. Bovendien zijn de systemen beschikbaar in een ATEX uitvoering. De De piFLOW ® wordt dan ook veel toegepast door machinebouwers van verwerkingsmachines en verpakkingsmachines die gevuld moeten worden.

Piab is opgericht in 1951, en ontwerpt innovatieve energiezuinige vacuüm oplossingen en levert deze aan gebruikers over de hele wereld. PIAB heeft wereldwijd in meer dan 50 landen dochterondernemingen en distributeurs.

Piab levert een complete lijn van vacuümpompen, vacuümtransportsystemen en accessoires voor een breed scala van geautomatiseerde “material handling” oplossingen. PIAB maakt daarbij gebruik van de baanbrekend COAX ® technologie die veel energie efficiënter, betrouwbaarder en compacter is dan de conventionele systemen.