• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Duranmatic B.V.

Nieuwe gateway vereenvoudigt beheer op afstand van industriële apparatuur

maandag, 03 februari 2014

Large_nieuwe_gateway_vereenvoudigt_beheer_op_afstand_van_industri_le_apparatuur

DORDRECHT - Duranmatic introduceert de Netbiter EasyConnect 350 van HMS Industrial Networks, een communicatie gateway die het gemakkelijk maakt om industriële apparatuur op afstand te bewaken en te bedienen. 

De Netbiter EC350 wordt geleverd met verbeterde prestaties en connectiviteit en is ideaal voor remote beheer en configuratie van stroomgeneratoren, koelsystemen, UPS' en, windturbines en andere industriële machines.

De Netbiter EC350 is de eerste in een nieuwe generatie van Netbiter gateways. De gateway wordt aangesloten op industriële machines via Modbus ( seriële of ethernet ), SNMP, ethernet/IP of I/O en stuurt gegevens naar de cloud-gebaseerde Netbiter Argos server via ethernet of mobiele communicatie .

De nieuwe gateway beschikt over ongeveer twintig keer meer rekenkracht dan eerdere gateways en over een uitgebreide geheugencapaciteit die tot 512 MB Flash en 1024 MB RAM ondersteunt. Twee volledig gescheiden Ethernet interfaces zorgen voor veilige communicatie met installaties in het veld. Een ingebouwde GPS ontvanger maakt mobiele fleet management toepassingen mogelijk en door het verhoogde aantal analoge en digitale I/O’s kunnen signalen en sensoren rechtstreeks worden verbonden met de Netbiter gateway. Zes status led’s zorgen voor gedetailleerde diagnose.

Terwijl de vorige generaties van Netbiter gateways communiceerde via GSM/GPRS, communiceert de nieuwe Netbiter EC350 ook via 3G-netwerken. De 3G communicatie biedt verhoogde prestaties ten opzichte van GPRS en verhoogt het cellulaire geografische bereik als 3G het enige beschikbare netwerk is. Met ondersteuning voor 5 verschillende 3G-banden, is de Netbiter EC350 een product dat geschikt is voor de wereldwijde markt .

De Netbiter EC350 ondersteunt Remote Access functionaliteit waardoor gebruikers op afstand een beveiligde verbinding kunnen maken met machines en deze vanaf elke locatie kunnen configureren of bedienen met behulp van standaard software applicaties. Zo is het mogelijk om met een EC350 die verbonden is met een PLC, vanaf elke locatie de PLC op afstand te programmeren.