• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Produsafe BV

Nieuwe inspectiebrug met antibacteriële nano-coating voor tanks tot 12 meter

vrijdag, 13 september 2013

Large_nieuwe-inspectiebrug-met-antibacteriele-nano-coating-voor-tanks-tot-12-meter

GELDERMALSEN - ProduSafe en Altrex hebben een nieuwe inspectiebrug ontwikkeld voor tanks, silo’s en sproeidrogers met een diameter tot 12 meter.

Deze nieuwe Inspectiebrug is compleet gecoat met ProduSafe-QX van ProduSafe, wat besmetting met micro-organismen tot het verleden laat behoren. De Inspectiebrug is al bij een aantal internationaal opererende voedingsmiddelenproducenten, zoals Mead Johnson toegepast. Het snel op een veilige manier de werkzaamheden in de silo’s kunnen uitvoeren is voor deze bedrijven een grote meerwaarde.

De unieke inspectiebrug is gebaseerd op het wereldwijd toegepaste Modulair Hangbrugsysteem (MHB) van Altrex. Een innovatief systeem waarmee veilig op zeer grote hoogtes kan worden gewerkt. In Silo’s en tanks met een diameter tot 12 meter kan de inspectiebrug in flexibele lengtes worden gemonteerd in bijna oneindige hoogtes. De Inspectiebrug is zelfs te gebruiken in silo’s / tanks met een conus vorm aan de onderzijde. Het mangat waardoor de Inspectiebrug moet worden getransporteerd moet minimaal 800 x 800 mm. De draaikrans om de Inspectiebrug 360 graden te draaien staat op een flexibel onderstel, waardoor deze in bijna alle situaties toepasbaar is.

Het veilig werken op hoogte is met de Inspectiebrug volledig gewaarborgd. Het systeem voldoet aan Europese wetgeving EN 1808 en de Machinerichtlijn. De wereldwijd gerenommeerde notified body TÜV heeft het systeem goedgekeurd. TÜV heeft onder andere de testen bijgewoond van drie zogenaamde “sproeidrogers”. Dit zijn silo’s bij een internationale voedingsmiddelenproducent waar melkpoeder wordt geproduceerd. De Inspectiebrug is voorzien van een uniek takelsysteem dat weinig onderdelen bevat en weinig onderhoud nodig heeft. Het takelsysteem is eenvoudig te bedienen. Ook de plafonds zijn hiermee bereikbaar vanuit de bovenste hangbrug. Alle beschikbare noodvoorzieningen zijn ingebouwd, ook als de stroom volledig uitvalt of als de persoon in de werkbak onwel wordt. De Inspectiebrug kan worden geleverd inclusief een scheidingstransformator voor het isoleren van het stroomcircuit. Dit is noodzakelijk in gebruik in besloten ruimtes.

Antibacteriële nano-coating ProduSafe-QX

De Inspectiebrug is voorzien van de antibacteriële nano-coating ProduSafe-QX van ProduSafe. Bacteriën, virussen en schimmels vormen een dagelijks terugkerend probleem. Met ProduSafe-QX zijn er minder agressieve reinigingsmiddelen noodzakelijk, aangezien organisch vuil wordt geminimaliseerd. De coating biedt het gemak en de wetenschap dat de behandelde producten, ruimtes en/of processen altijd bacteriearm zijn.

ProduSafe-QX is een op waterbasis geproduceerde photocatalyst coating en is geschikt voor diverse doeleinden en toepassingen. Door gebruik te maken van het aanwezige UV licht (o.a. normaal TL verlichting) wordt het zelfreinigende aspect van de coating actief met als gevolg dat onder andere ook bacteriën, virussen en schimmels worden gemineraliseerd. Dit maakt ProduSafe-QX uitermate geschikt om objecten te coaten die door veel verschillende mensen en productie processen worden gebruikt.

Het gebruik van ProduSafe-XQ biedt zeer veel voordelen. De coating heeft een langdurige antibacteriële werking van circa 4 jaar, is onzichtbaar en kan op elk oppervlak worden aangebracht. Doordat het product een covalente binding aangaat met materiaal, slijt het materiaal en niet de coating. Het voordeel t.o.v. desinfecteren met alcohol, chloor of andere desinfectanten is dat er geen sporen van de micro-organismen achterblijven en deze worden gemineraliseerd. ProduSafe-QX werkt zeer effectief tegen schimmels en bespaart veel reinigingsmiddel en desinfectant. Het vuil hecht minder snel aan en het breekt alle organische vervuiling af (VOC's, NOx en gedeeltelijk fijnstof (PM10, PM2,5)). Daarnaast beschermt de coating de oppervlakte tegen stof, en luchtvervuiling en alle voorkomende organische vervuiling. ProduSafe-QX zuivert de lucht in ruimtes, absorbeert UV stralingen en beschermt de oppervlakte tegen UV-schade. Het middel ProduSafe-QX is uitvoerig getest en er zijn diverse rapporten beschikbaar van onder andere het RIVM.

Drinktec 2013

ProduSafe is aanwezig op de Drinktec 2013 in München: Hal B2 Stand 422. De Drinktec is dé toonaangevende vakbeurs voor de dranken- en vloeibare voedingsmiddelenindustrie. Fabrikanten en leveranciers uit de hele wereld, waaronder wereldwijd opererende ondernemingen en middelgrote bedrijven, treffen producenten en retailers van elke grootte voor dranken en vloeibare voedingsmiddelen. In de branche wordt Drinktec beschouwd als een platform voor innovaties.