• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Duranmatic B.V.

Multiturn encoders nu met zeer hoge resolutie door Intelligent-Scan-Technologie™

vrijdag, 01 maart 2013

Large_multiturn-encoders-nu-met-zeer-hoge-resolutie-door-intelligent-scan-technologie

DORDRECHT - Duranmatic brengt van de Duitse encoder leverancier Kübler een nieuwe multiturn absoluut encoder op de markt.

In de standaard 58mm behuizing is de  met vele prijzen  ontvangen Intelligent-Scan-technologie™  toegepast . De variant met een holle as tot 15mm maakt toepassing  in  grotere elektrische aandrijvingen  nu ook zonder enig probleem mogelijk.

De nieuwe multiturn encoder-serie onderscheidt zich door zijn hoge betrouwbaarheid en bijzonder goede resolutie. De singleturn resolutie gaat t tot 17 bit, de multiturn resolutie tot 24 bit, zodat de encoder een totaal van 41 bit resolutie heeft .

Een uiterst stabiele zink gegoten behuizing en het robuuste Safety-Lock™ ontwerp zorgt voor de hoogste betrouwbaarheid van de encoder,  op mechanisch, maar ook op elektronisch gebied. Dit komt omdat zowel de singleturn en multiturn functionaliteiten volledig geïntegreerd zijn in een Opto-ASIC . Dit maakt de encoder niet alleen 100% ongevoelig voor externe magnetische invloeden ,  maar daardoor werkt het singleturn en multiturn scannen  contactloos en is daardoor vrij van slijtage.

Met deze  encoder kan een zeer nauwkeurige en real-time feedback van positie en snelheid  worden gerealiseerd. Dit is mede mogelijk door de zeer hoge klokfrequentie van 2 tot 10 MHz die gebruikt wordt voor het SSI (BISS) uitgangsignaal en de data update scan time van minder dan 1 microseconde.

De SET-toets, de status-LED, een breed scala aan montage/installatie accessoires evenals kabel en plug-in oplossingen zorgt er voor dat de encoder eenvoudig, snel en correct geïnstalleerd wordt en functioneert. 

© Duranmatic B.V.