• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

PromoTec B.V.

Eerste sealless Triplex pomp ter wereld bij PromoTec >>

maandag, 29 oktober 2012

Large_eerste_sealless_triplex_pomp_ter_wereld_bij_promotec

HILVERSUM - Met de nieuwe "T"-serie van sealless hoge druk membraanpompen, ontwikkeld door Wanner Engineering, breidt de unieke serie Hydra-Cell pompen zich uit.

De T80 serie is ontwikkeld om bestaande plunjerpompen met asafdichting in de markt te vervangen. Met een hogere opbrengst en hogere druk, vormt de pomp een interessant alternatief voor conventionele triplex plunjerpompen, in toepassingen tot 170 liter/minuut en 310 bar.

 
's Werelds eerste sealless triplex pomp
De eerste van deze nieuwe T-serie is model T8045, meteen ook 's werelds eerste sealless triplex pomp, internationaal gelanceerd op Achema 2012.
De T80 series kunnen drooglopen, zonder schade draaien met gesloten of geblokkeerde zuigleiding en zijn zeer goed in staat om abbrasieve vloeistoffen te verpompen. 
De innovatieve technologie zorgt ervoor dat de T80 serie de concurrentie aan kan op het gebied van prestaties en kosten, terwijl ze tegelijkertijd de kosten van afdichtings- en plunjerschade uitsluiten doordat ze lekvrij zijn.
 
Toepassingen
Wanner Hydra-Cell's T-serie werd oorspronkelijk ontworpen voor moeilijke toepassingen in de olie- en gasindustrie. Veldproeven zijn voornamelijk uitgevoerd in olievelden, waar de omstandigheden bijzonder veeleisend kunnen zijn. Het vereiste prestatieniveau, de soorten vloeistoffen die verpompt worden, de werkomgeving en de locatie (vaak ver van service faciliteiten of überhaupt van de bewoonde wereld) vormen samen een enorme uitdaging.
 
Andere verwachte toepassingen naast de olie- en gas, zijn de procesindustrie en feitelijk elke toepassing waar hoge eisen aan de pomp gesteld worden. Voor onafgebroken hoge prestaties, vaak in moeilijke omstandigheden, zijn succesfactoren van de pomp als betrouwbaarheid, veiligheid, energie-efficiëntie en minimale downtime cruciaal.
 
 
Wanner Hydra-Cell T80-serie sealless ontwerp wint op OTC 2010 (Offshore Technology Conference) de ''Spotlight on New Technology Award''.
Het basis ontwerp van Wanner Hydra-Cell pompen, komt volledig tegemoet aan dé twee grote pompeisen in de procesindustrie: energiebesparing en operationele veiligheid.
 
Wat maakt de Wanner Hydra-Cell pomp bijzonder?
 
1. Meerdere membranen samen in een enkele pompkop, waardoor lage pulsatie, 
    compacte bouw en eenvoudig on site onderhoud van het vloeistofgedeelte van de 
    pomp.
2. Sealless ontwerp van het vloeistofgedeelte van de pomp, waardoor lekvrije werking en
    drooglopen zonder schade.
3. Werkelijk positieve verplaatsing: drukveranderingen hebben een minimaal effect op de 
    stroom, waardoor eenvoudige flow control en nauwkeurige dosering mogelijk is. 
 
 
Wanner Hydra-Cell T-serie pompen – de voordelen uitgelicht:
 
Eenvoudig onderhoud
Eenvoudig onderhoud is een kenmerk van alle Hydra-Cell pompen. Ondanks hun grotere omvang en gewicht, geldt dit ook voor de T serie pompen.
 
Kleppen kunnen worden vervangen zonder het leidingwerk los te halen. Met speciaal ontworpen stud extenders om het gewicht van het manifold te dragen, kunnen membranen worden vervangen terwijl de pomp op zijn plaats blijft. Hiervan toont PromoTec een interessant filmpje op haar eigen youtubekanaal.
 
Sealless ontwerp betekent minder frequent onderhoud, eenvoudiger dus sneller onderhoud en lagere reparatiekosten dan conventionele pompen.
 
Droogloop zonder schade
Ideaal voor toepassingen met lage beschikbare NPSH, positieve zuigdruk is niet nodig! 
Zelfs als de zuig is gesloten of geblokkeerd, kan de T-serie pompen voor onbepaalde tijd drooglopen - waardoor ruim de tijd om problemen in de zuig te corrigeren zonder risico op beschadiging van de pomp. Voorkomt stilstand en de daarbij behorende kosten.
 
Geen emissie
Sealless ontwerp elimineert lekkage, risico's en de kosten die gekoppeld zijn aan seals en pakkingen. Bovendien beschermt het de gebruikers doordat zij niet in aanraking komen met schadelijke stoffen die verpompt worden.
 
Hydraulische gebalanceerde membranen
Gemaakt voor toepassingen waar hoge druk met lage stress is gewenst.  Lees hierover meer op onze site, bij de uitleg van het werkingsprincipe van de Wanner Hydra-Cell pomp. Door het unieke membraan ontwerp kunnen meer abbrasieve vloeistoffen met minder slijtage dan bij tandwiel-, schroef- of plunjerpompen verpompt worden
 
Lagere energiekosten dan centrifugaalpompen
Energiebesparing begint bij de pomp. T-serie pompen hebben gemeen met andere modellen van het Wanner Hydra-Cell productengamma dat zij eenvoudig in ontwerp en compact zijn, en daarmee energiebesparend. De aandrijfcomponenten ondergedompeld in smeermiddel kennen een minimaal energieverlies door wrijving. Een totale pomp efficiency van meer dan 90% is normaal en, even belangrijk, duurzaam. 
 
De meest voorkomende oorzaak van vroegtijdige slijtage (met als gevolg uitval en verhoging van energiegebruik) wordt opgelost door de afwezigheid van dynamische afdichtingen. Elke andere pomp die wel afhankelijk is van afdichtingen - zuigerpompen, centrifugaalpompen en vele andere soorten - is meer afhankelijk van systeemcontroles om te helpen de energieverspilling te verminderen.
 
© PromoTec B.V.