• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Autodesk B.V.

Autodesk lanceert nieuwe Design Suites en cloud-diensten voor maakindustrie

maandag, 02 april 2012

Large_800_autodeskcloudautocad_ws_7

HOOFDDORP – Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft zijn nieuwe 3D design – en engineeringportfolio voor de maakindustrie gelanceerd. Het portfolio omvat een complete set van geïntegreerde en interoperabele suites en cloud-diensten voor het stroomlijnen van de ontwerp-, visualisatie- en simulatieworkflows, van productontwikkeling tot aan de levering.

De nieuwe Autodesk Design Suites zijn speciaal gericht op fabrikanten en omvatten Autodesk Product Design Suite en Autodesk Factory Design Suite. De nieuwe suites bieden een scala aan cloud-diensten die bijdragen aan een effici�«nter ontwerpproces, productverbetering en snellere levering tegen lagere kosten. De nieuwe reeks Autodesk Simulation-producten zorgt voor een snellere, nauwkeuriger en flexibelere aanpak voor het voorspellen, optimaliseren en valideren van ontwerpen in een vroeg stadium van het ontwerpproces.

Het Autodesk-portfolio 2013 zorgt ervoor dat onze klanten sneller hun ROI behalen met betrekking tot productontwikkeling en levering, vertelt Robert Buzz Kross, senior vice president, Design, Lifecycle en Simulation bij Autodesk. Onze 2013-suites en schaalbare cloud-diensten helpen fabrikanten hun productiviteit te verhogen en hun aanloopinvesteringen te minimaliseren.

Verbeterde interoperabiliteit met Autodesk Design Suites
Met de Autodesk suites wordt het mogelijk de desktop te koppelen aan mobile devices en de cloud. De workflows stellen fabrikanten in staat hun productontwerpen tot in detail te ontwikkelen, elektrische en mechanische ontwerpen te integreren, voorspellingen te doen omtrent productprestaties en zelfs complete fabrieks-layouts in 3D op te zetten.

De integratie tussen de Autodesk design suites 2013 en de Autodesk 360 cloud-oplossingen zorgen voor een perfecte samenwerking. De suites bieden tevens interoperabiliteit met de nieuwe 2013-versie van Autodesk Vault software voor productdatamanagement en het nieuwe cloud-based alternatief Autodesk PLM 360. Met de Autodesk Vault-software kunnen werkgroepen hun CAD-data, materiaallijsten en aangepaste processen vanaf een centrale locatie organiseren, beheren en volgen.

Autodesk Product Design en Factory Design suites 2013 zijn verkrijgbaar in drie edities, namelijk Standard, Premium en Ultimate.

Autodesk Product Design Suite
Nieuw voor de Autodesk Product Design Suite 2013 zijn onder andere de one-click workflows en de geavanceerde cloud-based diensten voor simulatie. De Autodesk Product Design Suite 2013 omvat:

Autodesk Inventor in de Standard-versie, dat voorziet in een parametrisch 3D-ontwerp dat als basis dient voor het technische ontwerpproces
AutoCAD Electrical software en Autodesk Inventor Routed Systems in de versies Premium en Ultimate; met deze pakketten heeft de gebruiker een compleet, geïntegreerd elektromechanisch systeem tot zijn beschikking dat zorgt voor een volledige productdefinitie, inclusief volledig gedefinieerde buizen, leidingen en hydraulische systemen.

Autodesk Navisworks Simulate in de versies Premium en Ultimate biedt geïntegreerde elektromechanische-, markup- en visualisatieworkflow-mogelijkheden.

Autodesk Factory Design Suite
De suite brengt AutoCAD en Autodesk Inventor â?? en daarmee digital prototyping – naar een hoger niveau door de exclusieve toegang tot interoperabele, lay-outspecifieke workflows, nieuwe cloud-based fabrieksonderdelen en krachtige visualisatie- en analysetools die de nauwkeurigheid van het ontwerp, de efficiÃ?«ntie en de communicatie verbeteren.

De een-op-een-synchronisatie tussen 2D AutoCAD-schetsen en de 3D-modellen in Inventor zorgen dat de wijzigingen die worden aangebracht in de AutoCAD-tekening doorgevoerd worden in de Inventor 3D-layout en vice versa.

Autodesk Inventor Publisher
Autodesk Inventor Publisher 2013 tilt de Design Suites naar een nog hoger plan doordat het de mogelijkheid biedt hoogwaardige, interactieve 2D- en 3D-documentatie te genereren op basis van het 3D-model dat in het ontwerpproces gebruikt wordt. Bovendien biedt de software vele nieuwe interoperabele toepassingen, zoals nieuwe formats voor het importeren van bestanden, automatische updates met nieuwe assemblageformats en integratie met Sketchbook Designer.

Autodesk Simulation
De reeks Autodesk Simulation-producten biedt een snelle, nauwkeurige en flexibele manier om
ontwerpen al in een vroeg stadium te voorspellen, optimaliseren en valideren. De 2013-serie omvat Autodesk Simulation Mechanical, Autodesk Simulation CFD, Autodesk Simulation Moldflow en is eenvoudig te integreren in iedere fase van het productontwikkelingsproces.

Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van de producten varieert per land. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.com/purchaseoptions.

© Autodesk B.V.