• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Minebea-Intec Netherlands

Innovatieve oplossing van Sartorius verbetert reinigbaarheid in procesweegtechniek

maandag, 02 april 2012

Large_contego

NIEUWEGEIN – Het handhaven van de hygiëne is vooral in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie onontbeerlijk. Daarom is het in deze industrieën bij weegoplossingen een grote uitdaging om exacte meetresultaten bij gelijktijdige toepassing van hygiënecriteria ten aanzien van de constructie te behalen.

De nieuwe Contego®
Sartorius heeft een volledig nieuwe en innovatieve oplossing voor kleine tot middelgrote procestanks ontwikkeld. Deze zorgt voor progressieve veranderingen in de hygiënische tankweging zorgt. Ze verenigt een weegcel en inbouwset in één module, is EHEDG-gecertificeerd en ontwikkeld voor tanks met een totale last van 100 kg 8 ton. De Contego® wordt onder de tankvoet geïnstalleerd, wat een afzonderlijke constructies overbodig maakt. Door de kleine diameter van slechts 168 mm kunnen bovendien ruimtebesparende inbouwoplossingen gerealiseerd worden.

De kop- en bodemplaat zijn gemaakt van RVS 316L. Ze beschermen alle centrale onderdelen tegen corrosie en zorgen voor een uiterst hygiënische en stabiele oplossing voor de bevestiging aan de tank en het bodemelement. De Contego® beschikt over een geïntegreerde jack up-functie voor het eenvoudig en vakkundig omhoog of omlaag brengen van de tank bij onderhoudswerkzaamheden, waardoor het gebruik van extra gereedschap overbodig is. Deze weegoplossing beschikt over een geïntegreerde beveiliging tegen het omhoog komen en een ketting als speciaal beveiligingselementen voor de tank.

Als omhulsel wordt een manchet van speciaal silicone gebruikt die maximale hygiënische veiligheid biedt. Deze manchet wordt door een speciale afdichtingsgeometrie goed met de kop- en bodemplaat verbonden. Hierdoor wordt het ontstaan van scheurtjes, die een besmetting zouden kunnen veroorzaken, voorkomen. Verder beschikt dit beschermende omhulsel over een hoge chemische bestendigheid tegen de meeste schoonmaakmiddelen.

Om aan alle installatieoplossingen te voldoen, is de Contego® verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:
1. Met een kabeluitgang aan de zijkant
2. Met een kabeluitgang aan de bovenkant

De Contego® beschikt ook over een hygiënische kabelwartel. Uiteraard zijn beide weegcelmodellen ook verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering en daardoor geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Met de Contego® wordt het hygiënisch geoptimaliseerde productassortiment van Sartorius voor het lage gewichtssegment, dat vooral in de farmaceutische industrie wordt toegepast, uitgebreid. De tank bespaart kosten in de constructiefase en tijd bij de inbedrijfstelling. Bovendien biedt hij de gebruiker een weegoplossing met unieke hygiënische eigenschappen.

© Sartorius Mechatronics Netherlands BV/Hollandsch Digital Media