• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Climexx B.V.

De innovatieve oplossing voor actuele problemen met compensatoren >>

dinsdag, 10 januari 2012

Large_twin

ALMERE – Insolids B.V. heeft als onderdeel van de Vlint groep de vertegenwoordiging BFM Fittings in de Benelux. BFM Fittings heeft de innovatieve oplossing voor flexibele verbindingen in de industrie.

Met het BFM systeem worden manchetten zonder gebruik van gereedschap in het leidingsysteem geplaatst en ontstaat een hygiënisch en bedrijf zekere verbinding. Ongemakken van montage en lekkage bij traditionele systemen worden met het BFM systeem vermeden.

De BFM Fitting is ’s werelds eerste ‘snap-in’ flexibele connector welke traditionele verbinding manchetten en bandklemmen overbodig maakt. Het meest simpele idee is gebruikt voor een daadwerkelijke innovatie welke een enorme verbetering is voor de poeder verwerkende processen in vele industrieën wereldwijd en heeft meteen een noemenswaardige status om te benoemen: “Dit is de meest significante ontwikkeling in poeder verwerking in 20 jaar”. In een omgeving van technisch geavanceerde, hoog te specificeren poeder processing materieel, zijn conventionele verbindingsmanchetten vaak de zwakke schakel. BFM flexibele manchetten brengen verbindingen in lijn met 21e eeuw fabricagemogelijkheden.

Het gepatenteerde BFM systeem combineert speciaal ontworpen, gevormde adapters en een verbindingsmanchet met integraal snapband welke, kritisch, gaat zetten in de adapter, een compleet nieuwe ontwikkeling op het gebied van flexibele verbindingen. Dit revolutionaire design bewerkstelligd een gemakkelijke ‘snap in’ installatie welke alleen kan resulteren in een perfecte afdichting.

Adapters worden geleverd in een range van afmetingen van 100 mm tot 650 mm diameter, oplopend in stappen van 50 mm. Gewoon staal, 304 en 316L roestvrijstaal opties zijn beschikbaar. De adapters zijn slim ontworpen om te passen op zowel empirisch als metriek pijpwerk. Een variëteit aan alternatieve manchetmaterialen bieden voor praktisch elke applicatie inclusief hoog temperatuur, extreem chemische aanslag, abrasiviteit en weging.

© Vlint Holding B.V.