• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Polem BV

Nieuwbouw Polem loopt zeer voorspoedig

donderdag, 08 december 2011

Large_nieuwbouw-polem

LEMMER – Het nieuwbouwproject van Polem, na de enorme brand van 8 februari 2011, zal als de planning goed verloopt op 21 februari 2012 zijn afgerond. “Alleen Koning Winter kan nog roet in het eten gooien”, zegt directeur Wolter de Lange. Bij het project worden zes afgebrande hallen worden vervangen door twee nieuwe hallen. Deze kunnen nog grotere tanks en silo’s bouwen dan het bedrijf met 140 medewerkers voorheen kon.

De toonaangevende bouwer van polyester silo’s en tanks heeft een roerig jaar achter de rug en hoopt dat de winter zacht zal zijn zodat de nieuwbouwplanning kan worden gehaald en er vanaf maart volgend jaar in een zelfs verbeterde situatie toch nog een winstsituatie kan worden behaald ten opzichte van de oorspronkelijke catastrofe. Er wordt letterlijk op de oude puinhopen een nieuw verbeterd complex neergezet. De Lange: “Het puin van de oude hallen is vermalen en als granulaat onder de vloeren van de nieuwe hallen gelegd.”

De enorme brand legde zes van de zeven hallen grotendeels in de as. Alleen Hal 7 blijft ook in de nieuwe situatie overeind. De brand haalde alle Nederlandse kranten en zelfs het NOS Journaal was met een verslaggever live bij de grote rookontwikkeling boven Lemmer aanwezig. “Na de brand heb ik één slapeloze nacht gehad”, zegt De Lange, die samen met Tim Berger de directie vormt van de producent van silo’s en tanks uit Lemmer. “Gaan we voor een herbouw om alles weer zo te krijgen zoals het was of kunnen we er enkele van onze dromen en ambities, zoals uitbreiding van de mogelijkheden, erin verwerken? We hebben getoetst bij onze aandeelhouders van Plasticon Europe of er voldoende liquide middelen waren. Toen dat zo bleek te zijn, zijn we vervolgens vol goede moed aan de slag gegaan. Stil in een hoekje gaan zitten treuren was voor ons geen optie.”

Wat er volgde was een immens proces van werkzaamheden, want het maken en uitwerken van de plannen diende naast het reguliere dagelijks werk plaats te vinden. De Lange: “Het was een soort achtbaan, want ook de schadeafhandeling met de verzekeringsmaatschappij bracht onzekerheden met zich mee en vergde nog de nodige tijd en energie.”

© Polem BV / Hollandsch Digital Media