• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Nivotherm B.V.

Nivotherm introduceert de Nivobob 4000 van het fabrikaat UWT

maandag, 08 augustus 2011

Large_nivotherm_nivobob_4000

HENDRIK IDO AMBACHT – De Nivobob meet het niveau van vaste stortstoffen zoals poeders en granulaten in silo’s en tanks tot 30 meter hoogte.

Door innovatie is een nieuwe generatie peillood niveaumeting ontstaan. UWT is de uitdaging aangegaan om de productiekosten met 40% te verlagen. Het elektromechanische loopwerk is nieuw vormgegeven. Samen met vernieuwde elektronica met microprocessortechnologie is de behuizing compacter en lichter geworden. Met een totaalgewicht van ca. 10 kg is een enorm contrast ontstaan tussen verouderde peilloodsystemen van 20 kg of zwaarder. Veel oude bestaande peilloodsystemen hebben een krachtstroomaansluiting, terwijl de Nivobob 4000 ook leverbaar is met 24 VDC voeding. Procesaansluiting is naar keuze een flens DN100 of 1 ½”BSP schroefdraad. Uitgangssignaal is 4-20 mA. Er is een kabel of banduitvoering.
Peillood niveaumeting is eenvoudig te monteren en in gebruik te nemen, dit meetprincipe heeft zich tientallen jaren lang bewezen als nauwkeurig en betrouwbaar. Nu komt daar de eigenschap “voordelig” nog eens bij, aangezien de prijs bij €995,= begint, voor silo’s tot 15 meter hoog. Inclusief ATEX stofexplosieveiligheid.

Op veel bestaande silo’s zijn oude peilloodsystemen gemonteerd. Bij vervanging vanwege ouderdom is de Nivobob 4000 een zeer gunstige keuze. Bedrijfszeker, voordelige ingebruikname, een gunstige prijs. Laat u niet gek maken door radar niveaumeting. Als peillood het kan, kies dan voor peillood Nivobob 4000. Elektromechanische topkwaliteit.

© Nivotherm B.V.