• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Artikel

HITMA Filtratie slaat nieuwe weg in als onafhankelijke filtratiespecialist

maandag, 01 augustus 2011

Large_hitma_hans_tangenberg

UITHOORN – Hans Tangenberg (directeur HITMA Filtratie, foto) maakt bekend dat na een periode van 40 jaar Pall Corporation en HITMA Filtratie de samenwerking beëindigen.

Vanaf 1 augustus gaat HITMA Filtratie verder als onafhankelijke filtratiespecialist. De focus van het bedrijf ligt op hydrauliek- en smeerolietoepassingen, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, elektronische industrie, algemene procesindustrie, (petro)chemie, olie & gas en energie- en watermarkt. Het leveringspakket biedt oplossingen voor oliefiltratie en – purificatie, procesfiltratie voor vloeistof, gas en lucht en vloeistof-/gascoalescing.

Breed pakket
Inmiddels hebben toonaangevende fabrikanten als Amiad, 3M Purification (voorheen Cuno), Internormen, Hy-Pro en Dollinger-SPX aangegeven als keysupplier met HITMA Filtratie te gaan samenwerken. Dit pakket is aangevuld met filtratieproducten van wereldwijd vertegenwoordigde merken. Met dit brede assortiment, waarvan een deel direct uit voorraad leverbaar is, heeft HITMA Filtratie voor alle proces- en systeemfiltratietoepassingen een pasklare oplossing, zowel technisch als economisch.

Technische ondersteuning
De specialisten van HITMA Filtratie begeleiden de klant vanaf de eerste vraag tot en met installatie en (periodiek) onderhoud. Hiervoor beschikt het bedrijf in Uithoorn over een filtratielaboratorium, werkplaatsen, cleanroom, testruimte en een centraal magazijn. De service-afdeling is VCA-gecertificeerd en geautoriseerd om geheel conform de fabrieksprocedures onderhoud en reparaties uit te voeren aan producten en assistentie te verlenen bij shutdowns, ook offshore. Daarnaast verhuurt het bedrijf equipment, zoals filterhuizen, pomp-filterunits, oliepurifiers en filterwagens.

Kennis delen
Binnenkort presenteert HITMA Filtratie de vernieuwde website (www.hitma-filtratie.nl) met o.a. een weblog. Door het delen van ervaringen en informatie met gebruikers, filterfabrikanten en filtratiedeskundigen wil het bedrijf een interactief communicatieplatform en online filtratiekennisbron ontwikkelen.

© Hitma Filtratie